training

trainingsacteren kun je leren

Trainingsacteurs worden vaak ingezet binnen trainingen en opleidingen. Na een uitleg over de theorie wordt het gesprek geoefend met levend oefenmateriaal: de acteur. Het ervaringsgerichte deel van de training hadden mensen vaak toch niet willen missen. Vind je spelen, actie en beleven binnen leersituaties leuk en boeiend? Lees dan verder of schrijf je direct in voor deze 4 daagse training.

De training vindt plaats in twee blokken van 2 dagen in Groningen. Vraag me gerust naar de nieuwe data. 

Kosten 995 euro excl. BTW.

 

over esther

Over de training:

 In deze 4 daagse training leer je de basisbeginselen van het vak trainingsacteren. Aan de hand van improvisatie-endramaoefeningen ga je werken aan je spelvaardigheden. Waar moet je op letten als je realistisch gedrag wilt neerzetten? Een echt goede trainingsacteur is vooral bezig met de vraag: wat kan ik in mijn rol nu doen wat leerzaam is voor de ander? Verder ga je oefenen met feedback geven aan de deelnemer en hoe je een oefening weer kunt opstarten en afronden na een time out. 

Leerdoelen:

Geloofwaardig een rol neerzetten

Belonen en laten escaleren in spel

Structuur en diepgang geven aan rollenspel

Schakelen en afstemmen

Feedback geven in en uit de rol

Spelkwaliteiten versterken

 

over esther

Over de training:

In deze 4 daagse training leer je de basisbeginselen van het vak trainingsacteren. Aan de hand van improvisatie- en drama oefeningen ga je werken aan je spelvaardigheden.  Wat is belangrijk om op te letten als je realistisch gedrag wilt neerzetten? Een echt goede trainingsacteur is vooral bezig met de vraag: wat kan ik in mijn rol nu doen wat leerzaam is voor de ander? Verder ga je oefenen met feedback geven aan de deelnemer en hoe je de oefening weer kunt opstarten en afronden. 

Leerdoelen: 

  1. Geloofwaardig een rol neerzetten
  2. Belonen en laten escaleren in spel
  3. Structuur en diepgang geven aan rollenspel
  4. Schakelen en afstemmen
  5. Feedback geven in en uit de rol
  6. Spelkwaliteiten versterken

Ook voor trainers en docenten die met acteurs werken en zelf niet perse willen acteren is dit een nuttige training: als je zelf als trainer meer vertrouwd raakt met het spelen en aansturen van simulaties kun je je kennis en enthousiasme overbrengen op je deelnemers of studenten. Het rollenspel wordt dan een laagdrempelig en ontspannen onderdeel van je training.

 

En na de training?

Mijn ervaring is dat veel trainingsacteurs na het volgen van een training wel meer zouden willen. Meer oefenen, meer verdieping, meer ervaring. Dat kan. Je kunt je aansluiten bij een oefen-en leergroep voor beginnende trainingsacteurs. Ik bied om de twee maanden een thema dag of middag aan waarvoor je je kunt inschrijven. Ook kun je eigen casuïstiek inbrengen waarmee je graag wilt oefenen. Zo leren we van en met elkaar en groei je steeds meer als trainingsacteur. 

 

Onderwerpen tijdens de training 

Onderwerpen  tijdens de training 

R
Geloofwaardige rollen
R
Schakelen in spel
R

Feedback geven in en uit de rol

R
Meer zelfvertrouwen
R
Spelkwaliteiten versterken
R

Structuur aanbieden

R
Afstemmen op leerdoel deelnemer
R

Belonen en escaleren in spel

R
Non verbale houding inzetten
Praktisch

Data:         mail me voor nieuwe data

Kosten:     €995,- excl btw

Inschrijven? Vul het formulier  in

Inschrijven? Vul het formulier  in

Klaar om de volgende stap te zetten? Vul dan het inschrijfformulier in en doe mee!

Ervaringen van klanten

|

“Esther heeft ons heel erg geholpen met het verder professionaliseren van rollenspellen. Ze heeft ons team docenten op een plezierige en kundige wijze getraind. Haar ideeën zijn verfrissend en haar werkvormen stimuleren durf en out of the box denken en doen” 

– Marieke Brenninkmeijer,

Docent, Academie voor Sociale Studies, Hanzehogeschool

|

“De trainingen waren leuk, leerzaam en een feest om aan deel te nemen. Je merkt meteen dat Esther veel ervaring heeft als trainer en trainingsacteur en kan dit op een prettige manier overbrengen aan de deelnemers”

– Heleen van Driest

Integraal begeleider, ’s Heerenloo

 

 

|

“Wat een enthousiaste en betrokken trainster! Ze weet inventiviteit en oprechte belangstelling te combineren en ze is enorm creatief. Ik gun iedereen zo’n trainster!”

– Freeke Rhebergen

Begeleider en pedagogisch medewerker